Alla inlägg under april 2009

Av Anna - 12 april 2009 18:55

NU har jag äntligen börjat tagga ner lite!!! Denna dag har inte varit så himla kul om jag ska vara ärlig men nu börjar äntligen mitt sura humör försvinna. Idag har jag försökt ha lite påskägg/leksaksjakt med barnen. De blev så nöjda över att påskharen har varit här :) Vi har även varit och tittat på när pappa har lagt tak hos en kompis, härlig att se när andra jobbar!!! Nu ska vi snart se på lite film och mysa till det i soffan med var sin godisskål. Det blir Madagaskar 2, den ska visst vara bra säger de som har sett den!


Det kommer lite blandade bilder från dagen, dels påskägg/leksakstjakt + lite bilder på blommor som jag inte kunde låta bli att ta. Undrar vad grannen tänkte när de såg mig krypa omkring i trädgården med rumpan upp i vädret!!! Ja ja, kul att ta lite närbilder tycker jag i alla fall.


OUA för idag / Anna 

Av Anna - 12 april 2009 10:20

Jag har sedan jag startade min blogg försökt ha en lite glad stämning när jag skriver men tyvärr känner man ju sig inte alltid glad så idag blir det nog inte så himla glatt (inte just nu i alla fall). Jag är verkligen på ururselt humör idag!!! Så himla tråkigt när man vaknar på den sidan och det är ju så himla svårt att ta sig ur det tycker jag. Det sura och griniga sitter i hela dagen och man stör sig på allt. Ja ja, vi får väl se hur dagen blir. Jag ska väl inte sitta här och säga att jag ska sitta och sura HELA dagen, förhoppningsvis vänder det under dagen.


Igår var det ju påskafton. Jag fick sova ut lite i alla fall efter nattvandringen som var natten till påskafton. Det var en väldigt lugn nattvandring, var var allt folk?! Det undrade både vi och polisen. Men visst är det skönt när inget händer visserligen, det är ju inte så att man VILL att folk ska skada sig, men LITE att göra är ju alltid trevligt. Jag hade i alla fall trevligt sällskap på kvällen så det gick bra ändå, tack Alex och Peter. Efter att jag vaknat till lite så åkte jag och hämtade Jesper, han var bjuden på kalas så jag följde med honom dit. Lukas följde med farmor och farfar till stadsparken och lekte istället. På kvällen var vi bjudna till fam Rosenlöf. En trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Men tyvärr för min del så tyckte jag att kvällen slutade lite tråkigt efter en rätt så sur kommentar så det är väl det som sitter i fortfarande tror jag. Att vara långsint (som jag är mästare på att vara!!) är ett riktigt gissel kan jag säga. Jag kan bara inte släppa vissa tankar och kommentarer, det sitter kvar och bara gnager i mig. Usch, fy, blä, nu ska jag verkligen försöka skaka av mig dessa sura tankar.


Jag ska snart försöka förbereda inför lite påskäggjakt i trädgården. Vi hann ju inte med det igår. Det kommer nog lite bildbevis på detta under kvällen.


Här kommer i alla fall en bild på när Cornelia hjälpte mig att göra lite cupcakes här om dagen. Hon gjorde ett riktigt bra jobb tycker jag :)


OAU för nu / Anna

Av Anna - 10 april 2009 16:06

Vilken underbar dag!!! Solen strålar och det är varm och skönt ute, härligt :) Nu har precis vårt Göteborgsfrämmande åkt hemåt igen. Vi har haft en härlig dag ute och barnen har lekt hur bra som helst. Vi har varit nere vid Vättern och barnen har letat stenar och kastat pinnar. Det är inte så ofta vi träffas ihop med barnen så det är ju kul att de leker bra ihop när vi väl träffas. Om cirka en månad ska vi åka till Astrid Lindgrens värld ihop och då är det ju kul att barnen kommer känna igen varandra. Vi har hyrt var sin stuga vi ska bo i och detta hoppas vi verkligen blir lyckat, kan ju hoppas på att det blir fint väder även den helgen. Jag fick även lite hjälp till fikat idag av Cornelia. Det blev lite blommor över från här om dagen när jag bakade så de gick åt idag (bild kommer i morgon).


Snart ska jag åka iväg och lämna killarna hos sin farmor och farfar. Jag ska ju ut och nattvandra som Första Hjälpare i natt så det blir skönt att få kunna sova ut lite i morgon, risken finns ju att det blir väldigt sent i natt. Det fina vädret lär väl locka ut mycket folk men även bilmässan på Elmia gör ju säkert att city fylls framåt kvällen med festsugna människor. Hoppas i alla fall på en trevlig kväll och hoppas att folket går ut för att festa och ha kul och att de inte går ut för att ställa till problem och slåss.


OAU för idag / Anna

Av Anna - 9 april 2009 16:30

Så är man då ÄNTLIGEN lite extra ledig, så himla skönt. Ska snart iväg till en tårtgalen kompis precis som jag och vi ska ha en lite "tårtkväll"! Testa lite nya prylar vi köpt och göra lite påskblommor att kunna dekorera med i påsk. Idag på jobbet hade jag med mig lite fika och det blev uppskattat, bildbevis finns nedan. Jag var ju lite orolig igår då muffisen såg så himla degiga ut men det gick bra ändå och alla tyckte det var gott. Ofta när det gäller tårtdekorering så handlar det ju om att dölja sina misstag och det tyckte jag att jag gjorde ganska bra ;)


Ser fram emot i morgon då min kompis Pia kommer med sina barn och hälsar på. Det fina vädret ska visst hålla i sig så jag hoppas vi kan ta med oss en liten picknickkorg och vara ute och leka. Maken ska hjälpa till att byta tak hos en kompis så dit beger vi oss nog lite senare. På kvällen/natten ska jag nattvandra som Första hjälpare. Det ska bli kul men det kommer säkert (tyvärr) bli en hel del att göra men det är ju visserligen kul att kunna hjälpa till.


Ha nu en fortsatt trevlig kväll och Glad påsk på er!


Kram Anna

Av Anna - 8 april 2009 22:04

Åh, jag är så himla irriterad!!! Man ska inte försöka baka samtidigt som man ser HV spela SM-final har jag märkt!!! Jag har av någon anledning (som jag nu har glömt) bestämt mig för att försöka göra mig till och bjuda på påskfika på jobbet i morgon. Det är cirka 50 st cupcakes jag ska göra och det blir ju av den lättare varianten om jag säger så, men det är ju så typiskt då att det inte blir bra!!! En del muffins är alldeles för degiga och så blir det ju när hockeyn är alldeles för spännande!!! Ja ja, de får ta det som det är i morgon, jag hoppas de går äta i alla fall. Bildbevis kommer i morgon då jag kommer lägga ihop cupcakesen på jobbet.


Det blir en bild på en annan tårta som är ett ypperligt bevis på hur det kan gå när man är stressad och försöker göra sig till!!! Detta var en tårta som en vän skulle bjuda sina jobbarkompisar på. På väg ut till bilen bär jag två tårtor nedför trappen, en tårta i var hand. Jag halkar självklart i trappen och tappar BÅDA tårtorna!!! Då kom det en liten ramsa kan jag lova. Jag både skrek, svor och grät, stackarns barn som också var i trappen. Det var bara att ta sig samman och åka och KÖPA tårtor som han kunde bjuda på istället. Jag och pojkarna fick ta hand om de trasiga tårtorna, vi tog bort locket och tog var sin sked och åt upp den goda fyllningen så barnen var hur nöjda som helst ;) Tala om att jag hade fina blåmärken på baken dagen efter, aj aj aj säger jag bara. NU får vi väl hoppas att det inte går riktigt så här illa i morgon när jag ska ha ut alla cupcakesen i bilen :)


Som lite avslutning på kvällen så får man väl se sig besegrad och säga ett grattis till Färjestad (även om det tar emot)!


OAU för idag! / Kram Anna

Av Anna - 7 april 2009 20:19

Denna veckan har verkligen varit fullspäckad och resten av veckan är inte mindre inrutad av tider att försöka hålla. I morgon ska det bakas muffins inför en liten påskbakelse som jag ska bjuda på på jobbet på torsdag. Det blir till att försöka göra 50 st så det får bli en lite lättare variant av muffins denna gången (favorit i repris för min del). Ska även försöka hinna med lite simskola i morgon också och även ett litet besök av min kusin Linda som är på påsklov i småland. På torsdag får man väl försöka hinna med lite påskpynt och sedan på fredag blir det Göteborgsfrämmande plus takläggning hos ett par kompisar. På natten ska jag nattvandra som Första Hjälpare och det ska bli kul. Resten av påskhelgen får vi planera för senare.....


NU spelar ju HV igen och de LEEEEEDER ju :) Så här kommer en tårta från förra året som jag hoppas på att jag får göra även i år!


OAU för idag / kram Anna

Av Anna - 6 april 2009 22:08

Har precis kommit hem efter en väldigt lärorik kväll med Första Hjälpen-gruppen, vi har övat på D-HLR. Det var inte så svårt som jag trodde att det skulle vara, det var ju bara att göra som apparaten sa till en att göra! Det som i så fall var svårats var väl att vi var 6 st grupper i samma rum och övande så det var lite svårt att höra vad en egna apparat sa. Sedan hade vi även två lärare som gick omkring med fjärrkontroller till deffarna och kunde styra apparaterna lite som de ville. Detta ställde till en del huvudbry, men det gick bra till slut. Hoppas nu bara att man inte behöver testa detta IRL!!!


Även idag har ju våren visat sig från sin bästa sida. Efter jobb och dagis var jag och pojkarna ute i trädgården en stund och njöt. Pojkarna passade på att plocka lite små blåa blommor, det var de vackraste blommorna Jesper hade sett sa han. Han och Lukas plockade var sin bukett till mig och deras pappa, så nu har vi blommor i vårt sovrum jämte vår säng.


Dagens tårta får bli en tårta som jag har bjudit Första Hjälpen-gruppen på för ett tag sedan! Fylld med chokladmousse och hallonmousse (min favoritfyllning ;)

Av Anna - 5 april 2009 18:17

Kom igen HV, kom igen! Kom igen HV, kom igen!!! KOM IGEN HV, KOM IGEN!!!!!


Känns som att de kan behöva lite extra hejarklack just nu :)


/ Anna

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards