Alla inlägg under september 2009

Av Anna - 17 september 2009 06:43

Jag brukar ju "klaga" på att tiden rinner iväg för fort, och nu har tiden till och med gått så fort att jag inte ens har hunnit blogga på några dagar, illa illa!!! Ja ja, idag är det i alla fall redan torsdag :) Igår var det både simskola och föräldrarmöte efter dagis. Det var bara att gå från det ena stället till det andra. Jag hann även med att handla lite, (massor med grädde inför kommande tårtbak :).


Idag efter jobbet blir det till att börja försöka göra en tårta som ska levereras i morgon. Det är en killkompis som har skissat upp en tårta han skulle vilja bjuda på på jobbet, en FMC-tårta! Jag undrade då lite försiktigt vad FMC var för något och det betydde visst Flight Mission Computor, alltså någon slags dator, typ svarta lådan tror jag, som man har i stridsplan!!! Detta blir nog min störta utmaning hittills när det just gäller tårtbak. Har alltså fått en skiss med mm-mått på om jag säger så :) Bildbevis kommer förhoppningsvis i morgon om allt går som jag vill!!!


Till helgen sedan har jag en Hello Kitty-tårta att göra också, det ska bli kul. Jag tycker ofta det är väldigt kul att göra lite mer flickiga tårtor då det ofta blir att jag gör mycket med "pojk"-tema på i och med mina båda pojkar. Det blir alltså en helt i tårtans tecken känns det som. Helgen är även fullspäckad med en massa kalas. Lillkillen ska på kalas på lördag och storkillen ska på söndag. På söndag ska även hela familjen på kalas och fira lillkusinen som fyller 2 år. Det ska även hinnas med att tränas lite brottning och även då som sagt en tårta som ska fixas. Presenter har jag inte börjat tänka på ännu så vi får nog se hur man hinner med allt, kloning kanske skulle kunna funka eller?!


Nu är det dax att göra mig och barnen iordning. Utflykt står på schemat idag så det måste fixas lite picknick också!!!


OAU / Anna

Av Anna - 14 september 2009 15:35

Vad ska man säga, redan måndag igen!!! Helgerna verkligen bara rinner iväg. I fredags så kom grannen över och undrade om jag kunde hjälpa henne med en tårta till lördagen. Jag hade ju inte så mycket planerat så det gick ju bra (bild finns ju på tårtan sedan tidigare). Tårtan levererades under förmiddagen och jag och lillkillen åkte sedan och köpte lite lördagsgodis och hyrde en film inför kvällen. Storkillen följde med sin farmor och farfar till sommarstugan och hade det lite mysigt. Han kom hem lagom till bompa började. Hela lördagen höll maken på med att installera vår självgående gräsklippare. Detta tog i stort sett hela dagen. Barnen har tom döpt honom till Hulken, gräsklipparen alltså. Nu går maken här från fönster till fönster och ser så att det sköter sig. Trodde nästan ett tag att han skulle sätta klockan på 04:00 idag för att se att den satte igång att klippa när den skulle, men riktigt så långt gick han inte. Man han var snabb med att titta ut kl 05:30 om jag säger så. Jag säger bara det, män eller rättare sagt pojkar och teknik... Ja ja, på lördagskvällen var jag ute med några tjejkompisar och åt lite god mat. Vi hade en mycket trevlig kväll måste jag lov att säga, tack Marie och Ninna :) Igår var vi nere på stan en sväng och tittade på Allmogemarknaden. Tyvärr så var det så himla kallt så pojkarna började frysa i stort sett så fort vi kom ner till stan så vi blev inte så långlivade där. Maken kom och hämtade oss och vi åkte till IKEA istället och åt lite mat. Mätta och goa så slappade vi nästan hela eftermiddagen. Skönt det också ibland faktiskt!


Idag har det var en ok dag på jobbet. Jag har hjälpt mottagningen med att skriva så det har varit fullt upp, hann/glömde tom bort att fika!!! Då är det illa måste jag lov att säga :) Jag passade på att flexa ut lite idag och åkte och handlade lite kläder till storkillen. Han har nästan hål på alla sina byxor så han var i akut behov av nya. Nu har jag hämtat lilleman också och nu väntar jag på att min kompis Jenny ska ringa, vi ska ha en lite date sen :)


Annars i veckan är det inte så mycket planerat, vi får ta det lite som det kommer. Jag har en tårta på beställning till på söndag så det behöver ju bakas lite inför detta. Får se om jag hinner med någon mer kompisdate också!


OAU så länge / Anna 

Av Anna - 12 september 2009 12:16

  

En akutbeställning på tårta resulterade i ovanstående tårta, den som aldrig ville bli gjord!!! Allt bara strulande om jag säger så! Ibland vill man bara göra en snabb och enkel tårta, men då strular verkligen allt. Locket blir bubbligt, blommorna vill inte lossna ur formarna, "pyllorna" vill inte fastna när JAG vill att de ska fastna, mm. Jag har nog kunnat dölja de flesta skavanker tror jag. Ja ja, det får duga helt enkelt, hoppas den smaknar gott i alla fall. Grattis Noomi, hoppas du får en fin födelsedag!


OAU / Anna

Av Anna - 11 september 2009 19:00

Så sitter man här då och det är äntligen fredag kväll igen!!! Så himla skönt tycker jag, man har hela helgen framför sig, YES!!!


Igår hade jag en ganska så jobbig dag tycker jag. Lite tufft på jobbet där vi fick tråkiga nyheter om en kollega. Man får sig verkligen en tankeställare om hur skört livet är, att man måste passa på att njuta av den tiden man har, inte hålla på att skjuta saker framför sig hela tiden. Sedan är det ju verkligen tragiskt att det ska behöva hända sådana saker för att man ska vakna upp ur vardagslivet man lever och som så lätt bara rinner iväg år efter år. Ta vara på livet, det måste jag nog lära mig göra lite mer!!! När jag sedan efter jobbet hämtade storkillen på dagis så hade han haft en lite kämpig dag också och varit i slagsmål, med en TJEJ! Hon hade fått näseblod och allt. Det känns så jobbigt när man inte kan vara där och skydda sina barn, men man KAN ju inte heller förhindra allt som händer. Man blir ju lite orolig inför hur de andra barnen ska reagera och att de kanske inte vill leka med honom mer, men jag hoppas att det lugnar sig till nästa vecka!


NU sitter pojkarna och har lite fredagsmys i soffan. De tittar på en film och är nerbäddade i varsin soffa. Chips och cola är det beställt också :) Som sagt, underbart att det är fredag igen!!! Får se vad som händer under resten av helgen. I morgon ska vi nog försöka få igång vår nya självgående gräsklippare som vi har köpt. På kvällen blir det lite utgång med några tjejkompisar. På söndag blir det kanske lite bada av i badhuset, får väl se hur pass pigg man är bara :) NU ska jag försöka hänga lite tvätt och sedan har jag även fått en liten akutbeställning på en tårta till i morgon så det är dax att börja fixa lite med den också.


OAU för idag / Anna

Av Anna - 9 september 2009 18:27

VILKEN seg dag på jobbet, usch, trodde aldrig den skulle ta slut! Visserligen bjöds vi på lite smörgåstårta på eftermiddagen som gjorde att man piggnade till lite i alla fall, himla gott var det :) Har kommit hem från simskolan nu också, lillkillen har fått simma av sig lite. Ni ikväll när barnen har somnat ska jag iväg till en kompis och hälsa på lite. Det ska bli himla kul då det tyvärr inte blir av att vi träffas så ofta annars. De har även flyttat så det ska bli kul att se det nya huset också :)


I morgon händer det nog inte så mycket efter jobbet, städa, tvätta och handla borde stå på schemat, får väl se om man orkar göra något av det!!! Sedan närmar ju sig fredagen med stormsteg, härligt!!!


OAU / Anna 

Av Anna - 8 september 2009 21:33

Så har man då varit nere på Röda korset en sväng! Vi hade ju övningskväll ikväll och det var lite annorlunda mot hur vi brukar ha det! Vanligtvis när vi har övningar så brukar vi få öva på fejkade skador eller tillstånd men idag fick vi mest bara öva på att linda om olika "sår", lära sig hitta i vår ryggsäck med allt material i som vi har med oss på uppdrag och även hur man på bästa sätt värmer upp någon som har blivit kall. Kul att träffa alla igen och det var även kul att träffa lite nytt folk som ska börja gruppen :)


Får se vad resten av veckan har att erbjuda. I morgon är det simskola för lillkillens del. Får se om jag kanske kommer iväg till en kompis på kvällen, men det får i så fall bli först när barnen har somnat.


Det har ju även hänt en del saker med min bloggplats, den har ändrat namn! Numera heter den visst bloggplatsen istället för bloggagratis så nu nya adress är alltså: www.cakesandcups.bloggplatsen.se istället för www.cakesandcups.bloggagratis.se . Hoppas ni hänger med på hur jag menar och att ni kan hitta rätt adress att följa min blogg på i fortsätttningen!


OAU / Anna

Av Anna - 8 september 2009 06:33

Så är det då redan tisdag, vart måndagen tog vägen vet jag knappt! Tiden rann iväg på jobbet igår, hann med att träffa tårtkompisen Annica dock, hon hade ett litet trevligt paket med sig till mig :) NU blir det till att försöka göra lite fler tårtor snart!!! Jag lyckades även med att somna gott i soffan redan kl 21 så det kan väl också göra att kvällen inte kändes så lång :)


Ikväll är det Röda korset igen, det ska bli kul då det är övningskväll!!! Vi har en sk övningsgrupp som sätter ihop olika scenarion och sedan får man två och två (vi är ju alltid två när vi är på uppdrag) gå in i olika rum och möts där av olika skador eller tillstånd. Det är mycket roligt och väldigt lärorikt. Ikväll är det också många nya som kommer till gruppen så det ska bli kul det också!


NU är det snart dax att få iordning de små och försöka komma iväg till förskola, dagis och jobb!!! Storkillen kom med en rätt så härlig kommentar tycker jag, han undrade: Varför MÅSTE ni jobba varje dag för??? Han lät helt bedrövad när han sa det, han hade nog gärna velat somna om i sängen igen (och vem hade inte det!!!).


OAU / Anna

Av Anna - 6 september 2009 17:20

Jag hann med en hel del igår kändes det som! Tog det visserligen lite lugnt på förmiddagen men sedan hann jag med både vigsel, klippning och lite utgång på kvällen. En mycket trevlig dag helt enkelt :) Känner mig dock lite sliten idag dock men det får blir tidig sänggång ikväll så är man fit for fight i morgon igen :)


OAU / Anna

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards