Alla inlägg under maj 2009

Av Anna - 7 maj 2009 18:13

ÅÅHHH vad trött jag blir. Vi har bara alldeles för många fjärrkontroller. Jag får det aldrig att funka hur jag är gör. Nu får jag inte på något ljud på tv:n och barnen vill se på bompa, jag blir bara sååå himla trött på det här. Tacka vet jag hur det var förr, en stoooor tv med bara några få kanaler och inga konstigheter alls. Ja ja, jag tror att barnen klarar sig utan bompa en dag faktiskt :)


Idag har det inte hänt mycket alls faktiskt. Jobbet har varit ok tycker jag. Åkte och handlade efter jobbet, barnen följde med och var på "barninlämningen" på ICA MAXI, jag är så himla tacksam för att det finns. Jag höll på att inte få med mig min store kille därifrån, han tycker det är så himla kul :)


För att sammanfatta dagen lite snabbt så går alltså DAGENS ROS till ICA MAXI:s "barninlämning" och DAGENS TISTEL går till alla fjärrkontroller som inte funkar när jag är i närheten!!!


Vill också bara skicka en extra kram till Annica, förstår att det känns tungt idag! Kram på dig!!!


OAU för en stund / Anna

Av Anna - 6 maj 2009 21:59

YES, nu har vi äntligen kunnat boka ett datum då vi alla kan åka till Ullared!!! Den 3 juni bär det av!!! Nu håller jag verkligen tummarna för att inget annat dyker upp den dagen (FMS ni vet) och att barnen håller sig friska. Får börja fundera på en shoppinglista snart :)


Har ju precis avnjutit ett avsnitt av Greys. Det är ju bara för himla bra. Det är i stort sett det enda programmet jag ALDRIG somnar till i soffan. Det spelar ingen roll hur spännande och bra andra program jag ser, jag bara somnar HELA tiden. Men det har ja aldrig gjort till Greys, ser redan fram emot nästa vecka :)


Alltså sovande barn är det bästa jag vet!!! Det finns inget mer rofyllt att titta på än barn som sover. Man kan ju ha varit hur arg som helst på sina barn men när de väl har somnat för natten så är de ju hur underbara som helst. Maken ropade på mig precis för att komma och kolla på våra små. De har en våningssäng i sitt rum men det är ju inte för ofta som de sover på var sin våning om jag säger så. För det mesta sover de skavfötters i samma säng. Nu hade de tom lagt sig jämte varandra och låg och höll om varandra. Så himla skönt att de finner trygghet i varandra, de är ju bara för goa.


Nu är det läggdax för mig också känner jag. Jag sov ju visserligen en stund i soffan innan Greys började så helt trött är jag ju inte längre ;)


OAU för ikväll / Anna

Av Anna - 6 maj 2009 19:11

NU sitter barnen och njuter av var sin glass i soffan. Får väl kalla det för lite vardagslyx då det inte hör till vanligheterna att vi äter glass till "kvällsmat" och särskilt inte då mitt i veckan, men i kväll blev det så. Det var så härligt att stå ute och vänta på att glassbilen skulle komma till vår gata. Undan för undan så hör vi hur den kommer närmare och närmare. Barnens glädjetjut när den ÄNTLIGEN kommer till vår gata går inte ta miste på, nu ska det handlas glass. TVÅ kartonger med glass blev det, lika bra att passa på. Glassbåtar, en klassiker och även en paket med blandad kompott. Nu har vi så det räcker ett litet tag i alla fall.


Annars har jobbet varit helt ok idag. Har varit på avdelningsstationen och det är rätt så kul. En dagiskompis och hennes mamma från lillkillens dagis följd med hem en sväng idag. Barnen hoppade runt på studsmattan så det stod härliga till :)


Ikväll är det äntligen dax för TV-veckans höjdpunkt, Greys anatomy ;P Nedräkningen har börjat!!!


Ska försöka få tag på min syster nu och se om vi kan försöka på nytt att få ihop ett datum för ett Ullaredsbesök. Vi har försökt att hitta ett datum som ska passa oss båda och vår kära mor sedan i februari men det vill sig inte riktigt. Nu tror jag att vi kanske kan komma iväg i början på juni, håller tummarna för att hon kan då...


OAU så länge / Anna

Av Anna - 5 maj 2009 21:59

Jag har under några år känt av att jag lider av FMS, fear of missing something. Är det någon mer som känner igen sig?! Det kan ju vara rätt så jobbigt ibland när man känner att man missar något eller att man inte kan vara med på något möte eller liknande och man känner att man näst intill mår fysiskt dåligt av att missa detta. Idag har jag haft en riktigt jobbig FMS-dag. Jag har strulat med ett datum då allt bara ska hända den dagen och jag känner att jag inte hinner med allt och jag får bara panik. Hur jag än vänder och vrider på det hela så har jag svårt att få till det bra och hinna med allt utan att såra någon. Ja ja, det är väl bara att bita ihop, man KAN inte vara med på/hinna med allt!!!


Har ikväll varit iväg på Röda korset och Första Hjälpen-gruppen. Vi hade övningar hela kvällen och det var verkligen jättebra. Det var okända markörer och det är alltid lättare att öva med folk man inte känner. Frågorna kommer mer naturligt då. Det var allt från skavsår och stukningar till hjärnskakning och HLR. Ser redan fram emot nästa gång vi har övning om två veckor :) Ska ju hinna med ett uppdrag innan dess också, Vårruset den 12 maj. Då är nog risken stor att man kan få ta hand om lite stukade fötter!


Har även varit och köpt ett skyddsnät till studsmattan idag. Känns skönt nu när man kan låta barnen vara ute lite mer själva och hoppa och man behöver inte vara LIKA orolig för att de ska skada sig. Det var uppskattat av barnen också, nu har de kommit på att de kan ha en boll med sig när de hoppar och att den inte åker iväg!!!


Nu börjar det bli dax för sängen känner jag. Jag börjar tidigt i morgon och det brukar alltid vara lite segt att komma upp själv och även att få upp barnen i tid.


Dagens bilder kommer från vår trädgård, det är ju så himla vackert ute nu när alla blommor frodas och det växer så det knakar.


Återkommer i morgon igen, OAU / Anna

Av Anna - 4 maj 2009 21:00

Idag har väl inte varit den lättaste dagen på jobbet rent skrivmässigt om jag säger så.... nackspärr när man sitter och skriver hela dagarna är ingen bra kombination. Ja ja, får hoppas att det känns bättre tills i morgon. Ser fram mot morgondagen/kvällen då det är träff med Röda korset och vi ska ha övningskväll. Det är förvarnat om "skarpt" läge så det ska bli spännande att se vad det innebär, återkommer om det i morgon efter övningen!!! 

Väntar nu på att maken ska komma hem från bandyn, sedan blir det lite CSI och sedan läggdax.


Dagens bilder blir från hoppövningar på mattan :)


OAU / Anna

Av Anna - 4 maj 2009 06:39

Vaknar idag och solen skiner inte!!! Vet knappt när det var mulet senast, det har tom regnat inatt. Välbehövt kan jag säga. Jag tycker faktiskt om jag ska vara ärligt att det är skönt när det kommer lite mellandagar emellanåt, så att man med gott samvete kan vara inne och fixa lite, jag har tvätt att ta hand om (något jag behövt ta hand om i två veckor!!!) och det känns som att det kan passa i em/kväll.


NU är det snart dax att väcka de små, de verkar vara trötta idag. Måndagar är ju inte någon hit när det gäller att vakna till på morgonen. Jag vaknade i alla fall med en nacke som har blivit lite bättre, jag känner fortfarande av nackspärren lite men det är mycket bättre än i går :) 


Dax att ta tag i livet, OAU/ Anna

Av Anna - 3 maj 2009 18:13

Har nu kommit hem efter att ha varit och grattat min kära farfar som fyller 89 år nästa vecka. Det var trevligt att träffa släkten igen. Vi kunde sitta ute och fika även om det blåste lite kallt. Jag hade hjälpt till med lite cupcakes till fikat, enkelt med gott ;P


Idag på förmiddagen fick vi också lite blixtfrämmande av makens syster med familj samt svärföräldrarna kom också hit. Det blev en väldigt lätt och smidig lunch med makaroner, köttbullar och falukorv. Barnen åt som aldrig förr, lilla Alice åt 4 portioner :)


I kväll blir det nog tidig sänggång också känner jag, känner mig faktiskt lite trött och sliten. Det underlättar ju inte heller att jag har lyckats få nackspärr, hoppas det går över tills i morgon!


OAU för idag! / Anna

Av Anna - 2 maj 2009 22:08

Har precis kunnat sätta mig ner efter en bra stunds getingjakt!!! Precis när barnen ska lägga sig så ropar den stora killen att det är en geting i rummet. Jag är väl inte helt förtjust i getingar om jag säger så... men maken är inte hemma så jag måste ju försöka göra en insats. Efter en stund gömmer sig getingen i barnens säng, MED BARNEN I !!! så det är ju bara till att försöka få barnen att sova i vår säng och sedan låta getingen härja fritt i rummet en stund. Jag har nu i alla fall lyckats med att få tag på den och har släppt ut den i det fria. Ska väl bara försöka få in barnen i deras sängar igen!!!


Idag har barnen varit på kalas på "moneky town", ett lekhus här i stan. Lika poppis som vanligt och barnen stortrivdes. Jag tänkte jag skulle vara duktigt och cykla dit med barnen då maken hade bilen, men detta är något jag INTE tänker göra igen. Stora killen cyklade typ 500 meter framför mig och den lille killen ca 500 meter efter mig, det var inte helt lätt att samordna om jag säger så. Lillkillen blev också trött i benen och tiden rann iväg och jag som hatar att komma sent!!! Efter mycket slit (lillkillens cykel låg över min cykel) och en språngmarsch på slutet så kom vi fram till slut. Ja ja, barnen hade kul på kalaset i alla fall (jag satt och försökte varva ner igen och låta mitt dåliga humör/temprament rinna av mig)!!!


På kvällen var vi iväg en sväng och grillade hos en kompis. Mycket trevligt men barnen blev trötta efter en stund så jag åkte hem med dem och har själv slappat i soffan en stund. Jag hade ju tänkt att baka muffins idag också men det får bli i morgonbitti istället!!!


Avslutar med några bilder som jag har tagit idag. Känner ibland att jag lever som i en bubbla, jag undrar bara när den spricker!!!


OAU för idag / Anna 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards