Alla inlägg under maj 2009

Av Anna - 23 maj 2009 17:46

Sådär, då är man mätt och go efter en pizza. Det brukar ju bli lite lördagsmys med pizza i vår familj. Himla smidigt när pizzerian ligger runt hörnet och man är för lat för att laga mat själv ;) Vi ska snart iväg en liten sväng till ett par kompisar och vara där en stund ikväll. Det får inte bli för sent för jag måste upp tidigt i morgon och färdigställa en tårta, det ska bli en lila spiderman-tårta :) Ska bli kul att se flickans min när hon får syn på den. Hoppas allt klaffar i morgon bara, men de gör det säkert, bildbevis kommer alltså i morgon.


Tidigare idag har vi varit och tittat på när pappa i familjen har kört gokart. Det gick bra enda tills motorn gick sönder! 15000 kr kostar det att fixa den, det är ungefär var gokarten kostar ju!!! Inte så himla kul, får se om det köps någon ny. Vi kanske väntar till nästa sommar istället och köper en åt store killen som är tillräckligt stor för att börja köra då.


Kom att tänka på att det är mors dag nästa söndag, eller shit är det i morgon??? Visar i alla fall ett kort på en morsdagstårta som jag gjorde för två år sedan. Det var första gången som jag gjorde ett lock av vit choklad. En mycket smaskig tårta måste jag lov att säga, jag som är ett stort chokladfan.


OAU för idag / Anna

Av Anna - 23 maj 2009 07:47

Tänk vad fel man kan ha! Jag trodde att när man var två i ett förhållande så kunde man dela lite på sovmorgnarna så att man varannan dag kunde ta barnen, men så funkar det visst inte... När ska JAG få sova??? Är det jag som är för snäll eller???

Av Anna - 22 maj 2009 15:50

Så är man då åter hemma igen efter ett besök på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Vi har verkligen haft en toppenresa :) Vi var ju där ihop med Pia och Lotta och deras barn så vi var ett litet gäng som träffades. Igår hade vi himla tur med vädret och det var verkligen en härlig dag. Solen sken och det var varm och skönt. Det var en del folk men inte alls så mycket som det är när det är högsommar. På vissa ställen, tex vid "sockerdrickaträdet" var vi helt själva och det var ju lite skönt det med. Barnen stortrivdes och även vi vuxna hade det vädligt trevligt. På kvällen var vi lagom trötta och barnen somnade gott i stugorna som vi hade hyrt. Vi tjejer satt uppe till midnatt och snackade gamla minnen :) Efter en fruktansvärd natt, jag sov nog 1 timme, så var det dax att gå upp och äta frukost i "Linas kök". Mycket god frukost och barnen åt med god aptit. Helt plötsligt så var lillkillen borta, jag såg honom inte någonstans. Det visade sig att han hade satt sig vid fel bord och mammorna vid det bordet blev väldigt förvånade ;) De ropade på oss när de märkte att vi letade efter någon och då märkte han att han satt vid fel bord!!! Det var sedan dax att städa stugorna och sedan var vi en sväng på Astrid Lindgrens värld idag igen. Vädret visade sig inte från sin bästa sida om jag säger så, men vi var ordentligt klädda så det gick bra ändå. Vi hann med att träffa både Pippi och Emil idag så det var kul. Resan hem gick bra och barnen sov gott. Jag var väldigt trött själv men nu är vi ju äntligen hemma igen. Ikväll blir det lugnt kan jag säga. Jag ska baka en tårtbotten till en tårtbeställning tills på söndag. Snart kommer maken hem med lite mat, jag orkar inte laga mat idag känner jag. Jag kommer nog somna gott i soffan ikväll :)


Här kommer lite kort från ALV.


OAU / Anna

Av Anna - 21 maj 2009 07:17

Håller på att packa för fullt inför en liten resa med barnen till Astrid Lindgrens värld. Där ska vi träffa två av mina goa vänner från au pari-tiden i USA för ca 15 år sedan!!! De har också sina barn med sig så vi blir 3 vuxna och 5 barn. Det ska bli sååå himla kul och spännande att se hur detta kommer att funka. Vi har hyrt var sin stuga också så vi ska sova över tills i morgon. Tyvärr har väl lillkillen inte haft den bästa uppladdningen då han har haft ont i magen i natt och varit vaken sedan 02-tiden. Nu på morgonen har han inte ont länge som tur är. Han lär väl sova gott i bilen kan jag tänka mig. NU är det frukost som gäller och sedan bär det av mot äventyren i öst :)


OAU för idag/ Anna

Av Anna - 20 maj 2009 16:56

när ens barn har gjort en present helt själv :) När jag kom och hämtade min stora kille på dagis idag så var han så himla stolt för han hade gjort en present till mig. Jag skulle öppna den när vi kom hem tyckte han. Han var väldigt ivrig hela vägen hem och jag fick mycket hjälp med öppningen av båda killarna får jag lov att säga ;) Visst är de för härliga de små ;) Det var en duk som han hade gjort men han tyckte att den skulle sitta på väggen i vårt sovrum, jämte min säng, så där hänger den nu :)

Av Anna - 20 maj 2009 06:22

Relativt nyvaken och utsövd, nyduschad och barnen sover ännu, just nu känns det väldigt bra med en ny dag :) Ska snart väcka barnen och då sätter allvaret igång... Nej då skämt åsido så brukar morgnarna vara riktigt bra och barnen tycker om att gå till dagis så det brukar aldrig vara några problem. Får se efter jobbet i dag om det blir något kalas hos svägerskan, kusinbarnen var på väg att bli sjuka så vi skulle avvakta tills i eftermiddag och kolla läget. Jag vill ju inte riskera att mina barn blir sjuka nu när vi ska till Astrid Lindgrens värld i morgon. Vi har hyrt stuga och allt så det ska bli kul att se hur detta kommer att funka, barnen ser verkligen fram emot detta äventyr :)


Ha en bra dag/ Anna 

Av Anna - 19 maj 2009 21:37

Usch vilken dag, så himla skönt att man snart kan gå och sova!!! Jag tror minsann att jag har stressat från morgonen tills nu... På jobbet var det stressigt som vanligt. Jag blev glad igår över att ett planerat studiebesök idag blev inställt, men när jag kom till jobbet idag så var det helt plötsligt inte inställt utan vi skulle iväg till Värnamo på studiebesök efter lunch och det skulle hålla på till kl 16. Det var ju bara det att jag inte hann äta någon lunch innan vi åkte...Studiebesöket i sig var visserligen väldigt bra och lärorikt men det blev lite väl stressigt då jag även skulle iväg på ett föräldrarmöte kl 17 och det tar en timme att köra också. Lite lagom sen kom jag i alla fall till föräldrarmötet som även storkillen var med på då det gällde hans förskolestart och barnen fick komma till skolan och testleka lite idag. Efter föräldrarmötet var det bara att fortsätta stressen då det var dax för Röda korset och Första hjälpen-gruppen. Det var stor övning idag och jag kände bara att det blev lite för mycket. Det började svida i bröstet så jag tog det lugnt på övningen och tittade på istället. Nu känner jag bara att det är sängen som gäller, vill bara sova så att det blir en ny dag snart. I morgon blir det nog tyvärr inte så mycket lugnare då jag börjar jobba tidigt och sedan direkt efter jobbet är det kalas som gäller som svägerskan. Jag behöver även börja packa och även handla inför resan på torsdag med barnen till Astrid Lindgrens värld. Det ska visserligen bli kul att åka iväg, bara man väl sitter i bilen och är färdigpackad och allt och alla är med...


Vilket deppigt inlägg det här blev, det är nog dax att sluta klaga nu. Det blir nog bättre i morgon! Ibland är det ju bara så att behöver få häva ur sig det som känns lite jobbigt, sorry!!! Jag måste nog bli lite bättre på att prioritera, man KAN inte göra allt, man måste få säga nej ibland!!! Detta får nog bli dagens visdomsord!!!


OAU för idag/ Anna

Av Anna - 19 maj 2009 06:36

Vad segt det är när man vaknar upp och man bara känner att man verkligen inte vill gå till jobbet. Åh, jag jag har tusen saker att göra hemma och jag skulle bara behöva få vara hemma och fixa allt som man inte hinner med. Tänk vad skönt om man kunde få vara pensionär nu i några år, istället för att behöva vänta typ 30 år till!!! Det är ju NU jag skulle behöva vara hemma och vara ledig!!! Min kära mor går i pension nu den 28 maj, jag kanske skulle försöka se om inte hon och jag kunde byta plats under ett år eller två?! ;)


Det som står på dagens schema är att genomlida dagen på jobbet!!! Sedan är det hämta storkillen på dagis, mormor hämtar lillkillen. Därefter bär det av mot storkillens nya förskola och inskolning där. Vi ska vara där mellan 17 - 18 och det ska bli så kul att se hur han tycker att det är. Kul för honom (och för mig) att få träffa sina blivande fröknar och förskolekompisar. Efter inskolningen är det dax för Första hjälpen-gruppen och övningskväll. Man är ju fortfarande peppad efter helgens SM i Första hjälpen så det ska bli kul att få öva lite själv ikväll.


Nu börjar det bli dax att väcka barnen och göra sig iordning ser jag, tiden bara rinner iväg.


/ Anna 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards