Alla inlägg under april 2009

Av Anna - 18 april 2009 08:43

Igår kväll fick jag ett ryck och blev lite sötsugen. Jag tog lite rester jag hade hemma och gjorde två små cupcakes. De är väl inte de finaste jag har gjort om jag säger så, men de smakade gott i alla fall :) En dröm i rosa skulle man nog kunna kalla det!!!


Filmen vi hyrde igår var ingen hit. Man förstod hur den skulle sluta på en gång, men visst, lite småcharmig var den väl. Vi har köpt en BlueRay och utbudet på sådana filmer är inte så stort ännu, men vi får väl hoppas innerligt att det kommer fler filmer snart. Ja ja, den passade bra att småslumra till i soffan.


NU ska vi snart försöka ta oss ut i trädgården. En ny trappa på baksidan står på schemat. Största utmaningen är väl bara att försöka få med sig barnen ut. De brukar inte vara så himla pigga på det, spela starwars på datorn är mer lockande. Lite frukost får det bli först och sedan ut i det fina vädret!


OAU för nu! / Anna

Av Anna - 17 april 2009 18:42

Need I say more ;)


/ Anna

Av Anna - 17 april 2009 16:50

YES, så äntligen var det fredag igen! Man ska väl inte klaga då det har varit en kort vecka men visst är det skönt att vara ledig istället för att jobba :) Det underbara vädret verkar ju också hålla i sig, toppen. Får se om vi kan försöka få till trappen i trädgården i morgon, vi borde även försöka förbereda inför målning av grunden på huset. Men sen måste man ju även försöka sysselsätta barnen också så det blir säkert en tur till någon lekpark och säkert också lite glass i solen!!! Vi får se hur mycket vi hinner med, det är ju skönt att kunna ta dagen lite som det kommer också, det får inte bli för mycket måsten!!!


Ikväll blir det nog mys i soffan igen med barnen. Jag ska åka ner och hyra en film nu som maken och jag kan titta på när de små har somnat!


Hej så länge! / Anna

Av Anna - 16 april 2009 20:28

Efter en stressig dag på jobbet med möten och felaktiga diktat!!! så åkte jag och mina pojkar till min farmor och farfar och hälsade på. Det är alltså barnens lillafarmor och lillafarfar vi åkte till. Barnen var på himla gott humör och lillafarfar busade med barnen så de kiknade :) Lillafarfar fyller snart 89 år så det är så kul att han fortfarande orkar med att busa med sina barnbarnsbarn!!! (Hoppas man själv får uppleva barnbarnsbarn någon dag :)


Jag och barnen var även ute och lekte lite där de bor. Jag växte själv upp i den by så det är alltid så kul att åka dit, barndomsminnen haglar och man minns allt kul man gjorde. Det var verkligen en perfekt liten by att växa upp i. Massor med barn i ens egna ålder och vi hade verkligen jättekul. Mycket skog omkring och inte mycket trafik, vi kunde springa omkring och leka utan att oroa sig för bilar. Det finns även en sjö i närheten och det var ju helt underbart att gå dit och bada på sommaren. Jag lovade pojkarna att det får bli till att ta med badbyxorna nästa gång vi åker dit framåt sommaren :)


Vi gick även förbi huset där jag bodde och jag visade dom en sten som finns i trädgården. När jag var liten tyckte man ju att den var som ett berg att bestiga men nu är den ju hur liten som helst :) Den hade vi ofta som "datt"-ställe när vi lekte. Det samma gäller ju pulkabacken i lekparken!!! Den kändes ju också hur stor som helst när man var liten men nu är den ju som en lite kulle bara :) Kul att man har så mycket roliga barndomsminnen. Två av mina nuvarande tårtkompisar är också från samma by så när vi träffas är det inte bara tårtor vi pratar om utan det blir ju även en hel del barndomsminnen också ;)


Jag hade självklart med mig lite fika att bjuda på också. Jag har ju inte hunnit baka så mycket i påsk så det fick bli lite påskinspirerat idag istället. Morotsmuffins med vaniljgrädde och små sockerfigurer på, mums!


Nu lockar tv-soffan om en stund, ska bli skönt att slappa lite. Tänk att det redan är fredag i morgon igen :)


OAU för idag / Anna

Av Anna - 15 april 2009 20:40

Snart är det dax, nedräkningen har börjat, 20 min kvar till Grey´s anatomy börjar!!! Veckans höjdpunkt ;P


OAU!!! / Anna

Av Anna - 15 april 2009 18:27

Tänk vad skönt det är när man väl har sagt det där som man har haft svårt för att säga! Något dumt/klantigt man har gjort och som man sedan behöver säga ursäkta för men som kan känns så himla svårt att göra!!! Idag har jag äntligen fått tummen ur och bett om ursäkt, och nu känns det så bra. Det blir ju ofta heller inte så farligt som man trodde! Jag hade föreställt mig att hon skulle bli arg och besviken men det var ingen fara, hon uppskattade att jag var ärlig!!! Jag blev så glad och det var så himla skönt att få höra det och nu har en del av min ledsenhet i hjärtat försvunnit.


Idag har jag även varit med lilleman hos doktorn. Jag har försökt få tag på dem och boka en tid i cirka två veckor och idag svarade de äntligen. Jag hade tur och fick en återbudstid så jag fick tid redan på eftermiddagen. Lukas har inte varit riktigt pigg egentligen det senaste halvåret och nu kände jag att det fick vara nog och att det var bäst att åka och kolla upp det hela. Doktorn pratade om att det kanske kan vara gluten så han fick lämna lite blod. Han var så himla duktig. Men han blev lite tagen av det hela och blev helt blek och behövde få lägga sig lite efteråt. Han somnade direkt!!! Han fick sova i 10 minuter i väntrummet och sedan var han väl förtjänt av lite god fika.


Vi har även hunnit med lite simskola idag också. Bara en gång kvar och det känns skönt!!! Det är lite jobbigt faktiskt att gå dit ensam med båda pojkarna som går på simskolan samtidigt, de överlappar varandras tider med 5 minuter. Nästa termin blir det bara lillkillen som ska gå då Jesper kommer gå och simma med sin förskola 1 gång/vecka.


Idag har det ju varit underbart väder. Jag har fått lite sommarkänsla så dagens bild får bli på en sommartårta som jag gjorde för några år sedan (min födelsedagstårta). Min första explosionstårta!!!


OAU för idag / Anna

Av Anna - 14 april 2009 20:31

Idag har min yngste son Lukas haft tjejbesök hemma :) En tjejkompis från dagis fick följa med hem och det var första gången som han fick ta med sig en dagiskompis hem. Han har verkligen sett fram emot detta och det gick rätt så bra tycker jag, de är ju bara 4 år!!! Hon blev lite ledsen efter en stund när hon kom på att hennes mamma inte var här men Lukas gjorde sitt bästa för att få henne på gott humör igen. Det var skattjakt, pärlplatteläggning och ritning som gällde. Sedan beställde de lite mat, det blev makaroner och Lukas favorit till, fiskpinnar :) Detta åt barnen med god aptit, alltid lika härligt att se när barn äter ordentligt för en gång skull!!! Det var nog inte sista gången de lekte så här ihop tror jag :)


När jag hade skjutsat en kompisen ringde min goa vän Anna och undrade om vi inte skulle ta en snabbfika på IKEA!!! Ja tack sa jag och åkte iväg så fort maken kom innanför dörren. Det är alltid så skönt att komma iväg sådär lite oväntat och inte allt för planerat. Vi satt och "skvallrade" en stund och kunde slappna av lite utan barn, det betyder så mycket!!!


Nu till dagens bild/bilder! Det är från när vi var hos min syster här om dagen och hälsade på vid deras sommarstuga. Vi var nere vid sjön och på vägen tillbaka till stugan så tar pojkarna varandra i handen och går iväg. Kunde inte låta bli att ta en bild!!! Har även varit och krypigt i rabatterna igen, en vitsippa denna gången.


OAU för idag! / Anna

Av Anna - 13 april 2009 20:09

Det är ju inte så ofta man känner så inför måndagar men idag har det verkligen varit en härlig dag. Värdet har visat sig från sin bästa sida och man har ju varit LEDIG även idag :) Jag och barnen har hälsat på min syster med familj vid deras sommarstuga. Vi var nere vid sjön och grillade korv och barnen stortrivdes. Hundarna fick bada och verkade också trivas :)


I morgon är det ju tisdag och jobb igen! Känns ju inte för kul att gå dit igen, det är ju lite jobbigt på jobbet just nu. Inte bara det att vi har mycket att göra utan att det inte direkt klickar mellan mig och mina närmaste medarbetare. Det känns hur tråkigt som helst, men det får gå. Jag försöker ju hitta något annat jobb men det är ju inte så himla lätt, jag är ju inte ensam om att söka jobb... Det hade ju varit kul att försöka hitta ett sätt att kunna arbeta med att göra tårtor och cupcakes :) Jag är inte intresserad av att öppna något eget i nuläget, men man kanske skulle kunna sälja in sin idé hos någon annan?!?!? Jag får fundera vidare på detta och se om det öppnar sig några dörrar framöver.


Jesper blir hämtad av sin mormor i morgon och Lukas ska få ta med sig en kompis hem från dagis. Ska bli kul att se hur detta funkar, det är första gången han tar med sig en kompis hem på det sättet. Denna veckan är rätt så fullspäckad så snart är det ju helg igen känns det som :)


OAU för idag / Anna


Just det, dagens bild blir från förra påsken, en påsktårta!

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards